Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Skladištenje voća- nova edukacija za sudionike Iuvenes Fructusa

19. EDUKACIJA 1U subotu 29. rujna u Kornici je održana devetnaesta edukacija budućih mladih poljoprivrednika u sklopu projekta Iuvenes Fructus, na temu Skladištenja voća. Predavanje je ovu temu vodila je prof. Gorana Blažanović koja je polaznicima predstavila osnove skladištenja voća.

19. EDUKACIJA 2Tako su polaznici imali priliku naučiti da se voće za dugotrajno skladištenje bere nekoliko dana prije potpune zrelosti, kako bi se postiglo da voće polako sazrijeva u skladištu. A skladišta mogu biti hladnjače (poljoprivredna infrastruktura bez koje je nezamislivo bavljenje ovom djelatnošću) i kućni podrumi (samo nekoliko tjedana jer je temperatura u podrumima previsoka za skladištenje voća na duži period). Osim toga, voće se može i zamrznuti, osušiti, preraditi u kompote, džemove, sokove i likere te se tako voće može pohraniti za nekoliko godina.

Nakon ručka uslijedio je praktični dio edukacije, gdje su polaznici pristupili berbi jabuka.

Amanda Đogaš

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE