Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

U Šibeniku započela specijalizacija nove generacije animatora-instruktora

specijalizacija a tora instruktoraProtekli vikend, grupa od deset mladih animatora Vrhbosanske nadbiskupije u ime Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ sudjelovala je na trodnevnom programu specijalizacije animatora-instruktora. Specijalizacija animatora-instruktora ove godine održavala se u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, u organizaciji Ureda hrvatske biskupske konferencije.


U okviru programa sudjelovalo je 48 mladih iz šest biskupija.
Večernji dio programa odnosio se na temu „Tko je animator instruktor i koja je njegova uloga, a sudionici su interpretirajući isječke iz filma „Redovnice nastupaju“ u svojim grupama na interaktivan i kreativan način imali priliku saznati poučne i svrhovite lekcije. Večernji program objedinjen je molitvenim okupljanjem, porukom da je animator instruktor osoba koja svojom vjerom, ponašanjem i djelima treba biti uzor drugima.

Atori instruktori 2
Prethodno podijeljeni u matične grupe, drugi dan programa većinu vremena sudionici su proveli u njima, trudeći se vlastitim primjerima izlaganja tema, pokazati vođenje istih na kreativan, zanimljiv i sudionicima koristan način.
Sudjelovali smo i u zajedničkoj radionici " Organizacija i planiranje radionica“ tijekom koje smo saznali koliko je važno izraditi ciljeve, svrhu i realizaciju plana koji želimo postići.
U završnom predavanju na temu "Adolescencija" na interaktivan smo način razmijenili neka iskustva i spoznaje vezane uz ovo mladenačko razdoblje, te smo shvatili da je svaki čovjek prošao i prolazi kroz ovo razdoblje, te da stoga mladi ne trebaju biti toliko izloženi nerazumjevanjima. Upravo zbog toga mladima se treba ponuditi nešto zanimljivo na "tržištu", nešto sto će ih pokrenuti i potaknuti na njihovu izgradnju u pozitivnom duhu.
Cjelodnevni program završili smo veselim druženjem, pjevanjem, i igrom kroz "Veselu večer".
U zadnjem, nedjeljnom dijelu edukacije slušali smo predavanje o " Voditeljstvu i suvoditeljstvu".
Kroz ovo predavanje otkrili smo koje je to segmente potrebno ispuniti za uspješnu realizaciju određenog događaja.
Program ovog vikend susreta specijalizacije animatora-instruktora okončali smo evaluacijom cjelokupnog susreta.

Atori instruktori 4
Ovo veselo i korisno druženje prepuno novih iskustava, saznanja i novih prijateljstava nije stalo samo na ovom vikend susretu, nego će se ono nastaviti i kroz sljedeća dva vikend susreta koji će se održati u predstojećem razdoblju.

A.G.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE