Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Zajednički trenuci pete volonterske akcije 72 sata bez kompromisa

Projektna dokumentcija KopirajVeliki broj mladih volontera zaslužuje i trajnu pažnju s obzirom na sve što čine za druge. Tako smo i mi još uvijek pod dojmovima svega onoga što je 950 volontera uradilo u razdoblju od 27. do 30. rujna, u petoj volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa, na području Bosne i Hercegovine. Djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., u suradnji sa djelatnicima Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije, priredili su projektnu dokumentaciju pete volonterske akcije 72 sata bez kompromisa.

Ono što se nalazi unutra sadrži sve što su mladi kroz 72 sata radili da bi skupljali trenutke koji nas podsjećaju na dobre stvari i djela koja smo učinili mi za nekoga, ili netko drugi za nas. Unutar knjižice su sadržani svi projekti koji su realizirani na području BiH u tom periodu. Uvodnu riječ su dali i koordinator projekta, Josip Milanović, i ravnatelj Centra za mlade dr. Šimo Maršić. Velečasni Šimo je naglasio važnost Sinode o mladima koja je održana u Rimu gdje su mladi, zajedno s biskupima i Papom razmišljali o pastoralu mladih pronalazeći načine kako im pružiti pomoć da u životnim traženjima pronađu Krista koji svemu daje smisao. Vođen tim razmišljanjem, osvrnuo se na važnost volonterske akcije kroz koju su mladi spremno poklanjali svoje vrijeme onima koji su u potrebi mijenjajući sredinu u kojoj se nalaze, rekavši kako su upravo takvi mladi graditelji budućnosti. „Biti graditelji budućnosti znači uprijeti svoj pogled u ono što još ne postoji, ali se u našim snovima nalazi“, poručio je velečasni Šimo.

Josip se osvrnuo na sve što se događalo, ali s naglaskom na zahvalu svima koji su na bilo koji način sudjelovali i dali sebe u potrebi za druge: „Dragi volonteri, hvala vam što ste tijekom trajanja akcije bili sporedna vijest u medijima, ali glavna u srcima i plućima svakoga koga ste sreli posljednjeg vikenda u rujnu. Hvala vam što ste još jednom vratili vjeru u čovjeka i pokazali kako se uvijek možemo osloniti na vas i da nas nikada nećete razočarati. (...) Veliku zahvalnost dugujemo i ostalim kolegama, djelatnicima Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. na čelu s ravnateljem dr. vlč. Šimom Maršićem na nesebičnoj ljubavi, vjerovanju i potpori prije, tijekom, ali i nakon akcije“.

Zahvaljujemo dragom Bogu koji nam daruje talente i sposobnosti da bismo pomoću njih gradili bolji svijet, jer ništa nemamo, a da nismo primili (usp. 1 Kor 4,7).

Filipa Lončar

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE