Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održane duhovne vježbe za bračne parove

duhvjezU organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije, od 9. do 11. prosinca 2016., u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, održane su trodnevne duhovne vježbe za katoličke bračne parove.

Voditelj ove predbožićne duhovne okrjepe, na radost svih nazočnih parova, bio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Vježbama je ovom prigodom sudjelovalo četrnaest bračnih parova, i to dvanaest parova iz Sarajeva i dva bračna para iz Travnika.

Nakon zajedničkog Misnog slavlja koje je predvodio kardinal Puljić, nazočnima se obratio i dobrodošlicu poželio vlč. dr. sc. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“

Tijekom tri dana upriličeno je pet razmatranja na sljedeće teme:„Zrelost = svetost“, „Otkrivanje svojih razočaranja-frustracija“, „Tražimo Isusa“, „Ljubav“ i „U znaku Presvetog Trojstva“.

Kardinal Puljić je osobito istaknuo da Božja milost pretpostavlja i usavršuje ljudsku narav. Stoga, moramo se prihvatiti onakvima kakvi jesmo, prihvaćajući svoju životnu stvarnost prihvaćati i druge onakvima kakvi jesu. U konačnici, ostajući nepoznanica i samima sebi moramo, hodeći prema životnom ostvarenju izići iz sebe i iz ljubavi se predati Bogu i drugima. Samo nas predanost Bogu može osnažiti u neuspjehu i osloboditi od oholosti postignutog uspjeha, ističe kardinal Puljić.

Uz naznačena je razmatranja svaki dan slavljena zajednička Sveta misa, a upriličena je i mogućnost za svetu ispovijed. Uz kardinala Puljića bračne su parove ispovijedali vlč. Jakov Kajinić i vlč. dr. sc. Dubravko Turalija, povjerenik za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije.Zahvaljujući kardinalu Puljiću i ostalim svećenicima, svi sudionici zahvaljuju na srdačnom gostoprimstvu i osmjesima svim uposlenicima Centra. Nadamo se da je ovo samo početak aktivnosti katoličkih bračnih parova u Godini laičkog apostolata Vrhbosanske nadbiskupije.

(kta/i.a.ž.)

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE