Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Dobro je činiti dobro - Završena volonterska akcija 72 sata bez kompromisa

dobrojecinitidobroProteklog vikenda od 29. rujna do 2. listopada u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II." održana je četvrta, do sada najveća volonterska akcija mladih pod nazivom „72 sata bez kompromisa" u Bosni i Hercegovini.

Akcija na kojoj je sudjelovalo 1 100 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine razbila je predrasude o pasivnim mladima u našoj zemlji koji su pokazali da volonterizam nije samo definicija nego životni stil, te da mladi u našoj zemlji mogu i hoće i da im samo treba ukazati povjerenje i pružiti priliku.

Razvijanje solidarnosti mladih prema potrebitima, zajedničko djelovanje s mladima različitih religija iz raznih mjesta Bosne i Hercegovine kroz volonterski rad, podizanje svijesti o važnosti volonterskog djelovanja, osnovni su ciljevi volonterske akcije, što savršeno opisuje i geslo „volontiRAJ NA ZEMLJI".

Više od 80 projekata u dječjim vrtićima, dječjim domovima bez roditeljskog staranja, dječjim domovima za djecu s poteškoćama u razvoju, staračkim domovima, domovima socijalno ugroženih, bolesnih i nemoćnih obitelji, osnovnim i srednjim školama, crkvama, gradskim parkovima, narodnim kuhinjama, pravoslavnim, katoličkim, židovskim, muslimanskim grobljima, Konzum, Bingo i Best trgovinama mladi su uspjeli realizirati tijekom tri dana te onima na rubu egzistenzije, tužnim i samim vratili vjeru u dobro, vjeru u čovjeka, vjeru u zajedništvo.

Da je čovjeku potrebno malo kako bi napravio puno pokazali su mladi iz Bosne i Hercegovine koji su za vrijeme ove akcije ujedinjeni u činjenju dobra postavili čvrste temelje zajedništva te sve nas podsjetili na bogatstvo Bosne i Hercegovine, tj. mlade kojima ponekad samo nedostaje nekoliko riječi ohrabrenja kako bi pokazali kolika je snaga u njihovim dlanovima.

Umreženi u stvaranju dobra, mladi iz Bosne i Hercegovine pokazali su kako zajedničkim snagama mogu ostvariti mnoge snove te pomjeriti postavljene granice- da ništa nije nemoguće onome koji vjeruje. U konačnici nakon uspješno realizirane četiri volonterske akcije mladih „72 sata bez kompromisa" od 2010. godine pa sve do danas u beskompromisnu volontersku avanturu zaplovilo je 4 100 volontera koji su realizirali 330 projekata i direktno pomogli više od 10 000 stanovnika Bosne i Hercegovine.

„Imati povjerenja u mlade i njihov stvaralački potencijal znači imati povjerenja u budućnost. Ova akcija pokazala se kao izvrsna prilika da se svi zajedno odvažimo i mali koracima započnemo stazu prema onakvom svijetu kakav smo oduvijek željeli, za sebe ali i druge. Iznimno sam sretan što su mladi volontirajući na ovoj akciji pokazali da nisu tek puki promatrači stanja u našoj državi, nego vrijedna vojska koja uzima stvar u svoje ruke i mijenja ih na dobro. Hvala svim mladima, donatorima, prijateljima na podršci, te svima koji su na bilo koji način bili dio ove volonterske čarolije koja je stvarala raj na zemlji"- na kraju je zaključio Josip Milanović, projekt koordinator akcije još jednom naglasivši kako je dobro činiti dobro.

IZVOR: Prvi.tv

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE