Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Današnji izazov: Naslikaj sebe onakvog kakvog te Bog vidi!

Nacrtaj se slikaNadamo se da si jučer ispunio izazov te se pomirio sa svojim Gospodinom u sakramentu pomirenja. Danas te čeka nešto drugačije – promišljati o sebi kao slici Božjoj i zabilježiti to na papir.
Čovjek je stvoren na sliku Božju i zato zauzima jedinstveno mjesto u stvaranju. Jedini je od svih stvorenih bića kojega je Bog htio radi njega samoga; jedini je pozvan da ljubavlju i spoznajom dijeli Božji život.

Ti si dijete Božje, stvoren si na njegovu sliku. Kao što si od svojih roditelja naslijedio neke sličnosti – oči, kosa ili ruke... tako si i od Boga primio ljubav, ljepotu, istinu i dobrotu. I sve ono što ta svojstva donose sa sobom. Ako primaš od Onoga koji ima apsolutno dobro, onda nemaš razloga misliti da nisi dovoljno lijep, dobar ili pametan. Ljepota je u oku promatrača, a kada te promatra tvoj Stvoritelj, za njega si prekrasno dijete koje on čuva, štiti i voli. Jednako kao što si za svoje zemaljske roditelje najljepši na svijetu. I ne, to nije zabluda, to je čista istina.

Kakvu sliku imaš o sebi? Jesi li svjestan svojih vrlina i svega što primaš? Je li ulaziš u dubinu svoga srca promatrajući kakvo je? Možda ranjeno, ali u Božjoj ljubavi zacijeljeno. Uđi u svoje dubine i razgovaraj sa Stvoriteljem. Pitaj ga - kakav/kakva sam u tvojim očima, Oče? I nacrtaj to na papir. Vjeruj, iznenadit ćeš se!

Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE