Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Koračajmo zajedno

clanakkoracajmo02Nadežda Mojsilović, Srpkinja je i pravoslavka. Stalno je zaposlena  u „Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II“. Radi na projektu „Koračajmo zajedno“. Projekat je zajednička inicijativa Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve u BiH.

Opširnije: Koračajmo zajedno

Državni ured za Hrvate izvan RH donirao sredstva za Centar za mlade

drzavniuredDržavni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske podržao je financijski završene radove na 3500 m2 velikoj, novootvorenoj zgradi jedinstvenoj u Bosni i Hercegovini, al i regiji što će olakšati razvijanje projekata i aktivnosti za više od 5000 mladih koji tijekom jedne godine sudjeluju u onome što Centar za mlade „Ivan Pavao II.“ nudi.

Opširnije: Državni ured za Hrvate izvan RH donirao sredstva za Centar za mlade

Svečano otvoreno zdanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“

svecanootNadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, 25. lipnja 2016. u Sarajevu presjekao je vrpcu i otvorio vrlo lijepo zdanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u kojem će mladi na razini Vrhbosanske nadbiskupije, ali i na razini Bosne i Hercegovine i šire nastaviti ostvarivati brojne aktivnosti na razini mjesne Crkve vrhbosanske i krajevne Crkve u BiH ali i na planu ekumenskog i međureligijskog dijaloga te povezanost s mladima širom svijeta. U zgradi na 3500 četvornih metara podijeljenih na osam etaža nalaze se: kapelica sv. Ivana Pavla II., biblioteka, uredski prostor, sobe za smještaj, kafić, restoran, konferencijske dvorane, sportska, plesna, glazbena dvorana, dječji vrtić i drugi sadržaji.

Opširnije: Svečano otvoreno zdanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“

Malim koracima do mjesta od velike važnosti!

prenosimo1Mjesto je gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja. Centar je službeno registriran 31. svibnja 2007. godine, a osnivanju je prethodilo otvaranje Ureda za mlade Vrhbosanske nadbiskupije 2004. godine, kada je osnovano i povjerenstvo za pastoral mladih Vrhbosanske nadbiskupije na čelu s dr. Šimom Maršićem, doktorom pastoralne teologije i sadašnjim ravnateljem NCM „Ivan Pavao II.“.
Pored Ureda za mlade, u Centru djeluje Udruga katoličkih studenata „Emaus“, Odbor za mlade Biskupske konferencije BiH, te Fondacija za stipendiranje studenata „Fonss“.

Opširnije: Malim koracima do mjesta od velike važnosti!

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE