Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Bog i čovjek: kao majka i dijete

majka i dijeteDa bismo mogli sliku Boga, koji svoj narod tješi kao majka dijete, pravilno prenijeti u svoj život, moramo govoriti o sebi kao djeci. Dijete – ono je simbol budućnosti, otvorenosti, neistrošena života.

Točno to želi Božja ljubav usaditi u nas: hrabrost za život, prihvaćanje danas i sutra, pouzdanje u budućnost i zauzimanje za istinite i kršćanske odnose prema drugima. Nismo li mi nasuprot tome „starci“ koji od sutra gotovo ništa više ne očekuju, ničemu se ne nadaju, jer je prije navodno sve bilo bolje? Ne nastojimo li mi u Crkvi zapravo ostati pri starom radije nego odgovorno isprobavati nove putove? Ne plašimo li se moćda kraka u nepoznato zato što smo izgubili hrabrost i povjerenje dječje vjere?

Isus je postavio kao preduvjet za ulazak u Kraljevstvo Božje da opet postanemo djecom.
Klaus Hollman


"Ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u Kraljevstvo Nebesko!" (Mt 18,3)
Isus nas poziva da budemo kao djeca koja iskreno i srcem traže Božju ljubav u malim, naizgled beznačajnim stvarima oko nas. Biti kao dijete, znači vjerovati da će biti onako kako je Bog naumio za nas. Ne opterećivati se mogućim, nepredvidivim situacijama i neprestano umarati sebe nečim što se još nije ni dogodilo. Kroz ovu korizmu, Isus nas poziva na predanje u tišini njegovoj volji koja ulijeva dječju nadu i približava nas k njemu.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE