Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Može li se sreća naučiti?

Moze li se sreca nauciitMože li se čovjeka koji tužno i turobno gleda u svijet, načiniti otvoreno, radosno stvorenje koje prihvaća život? Može li se učiti misliti svijetle misli? Je li moguće baciti sjene iza sebe i pogledati suncu u lice, sunčanoj strani života, radostima ljudskog življenja, lijepim i ugodnim stranama ljudske egzistencije?

Moguće je, ali ne bez truda!

Mora se željeti - mora se željeti biti sretan. Čovjek se oko toga mora truditi. Svakodnevno i neprestano počinjati od početka, čak i onda kad sami sebe ne podnosimo, kad se predamo raspoloženju propasti svijeta; kad bismo se najradije zavukli u krajnji kut našega bića - da nas nitko ne smeta, nitko ne primjećuje, da tupo i sumorno slušamo sami sebe. Upravo je tada važno misliti svijetle misli, htjeti biti sretan.

Nije lako željeti jasnoću ako se to odmalena nije učilo. Međutim, čovjek nije sam. Postoje bližnji koji u tome mogu pomoći; postoje prijatelji, koji nas hrabre; postoje sati kad bismo sami sebi najbolje pomogli postati jasni i svijetli, ako smo voljni pomoći drugima.

Tko je nekome potreban, tko je drugome savjetom i činom pri ruci, ima najbolje šanse otresti se mračnoga a prigrliti svijetlo. Dobrom čovjeku, spremnom pomoći, sja svjetlo.

Adalbert Ludwig Balling, Svjetlo za tmurne dane

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE