Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Čekati dočekanog gosta

cekanje CopyPripovijeda se kako je neka baka Mara bila dobra i pobožna žena. Žarko je željela u svojem domu ugostiti Isusa. Jedne ga noći usne. Isus joj obeća sljedeći dan doći u posjet.

Baka je rano ustala i uredila kuću. Oko podne oglasilo se zvonce. Baka brzo otvori vrata i ugleda susjedu Anu. Bila je tužna i uplakana. Zamoli baku za razgovor. Ona joj reče: “Danas nemam vremena, čekam važnoga gosta.” Poslijepodne opet netko pozvoni na vratima. Bio je to neki siromah. Pružio je ruku i zamolio kruha. Baka mu reče: “Ne mogu ti dati kruha jer onda neće biti dovoljno za moga gosta.” No gost još nije dolazio. Predvečer se oglasi zvonce i treći put. Konačno, pomisli baka i pohiti prema vratima. Pred njoj je stajala prestrašena djevojčica. Zamoli baku da kod nje prespava jer se boji vratiti svojoj kući. Otac se napio i bio je nasilan prema majci. Baka i nju odbije zbog očekivanoga gosta. A noć je već odmicala i gost nije dolazio.

Umorna, baka zaspi u svojem naslonjaču. I ponovno usne Isusa koji joj reče: “Bako, gdje si bila danas cijeli dan? Triput sam dolazio pred tvoja vrata i zvonio, a tebe nije bilo kod kuće.”

Izvor: bitno.net

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE