Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Svibanjska pobožnost u Centru za mlade!

uznesenje bdmJoš jedna dogma o Blaženoj Djevici Mariji jest da je ona dušom i tijelom uznesena na nebo. Ovu je dogmu proglasio papa Pio XII., 1. studenog 1950.
U dogmatskoj buli o uznesenju Blažene Djevice Marije stoji: „Vlašću Gospodina našega Isusa Krista te blaženih apostola Petra i Pavla i svojojm vlastitom: proglašujemo, objavljujemo i određujemo da je božanski objavljena istina da je bezgrešna i uvijek Djevica Marija Bogorodica – nakon završena tijeka zemaljskoga života – dušom i tijelom uznesena u nebesku slavu.“
Najstarija predaja kaže kao je Marija živjela nakon Kristova uzašašća do svoje 72. godine (25. godina i nakon Isusova Uzašašća)

Proglašena dogma se ne odnosi na vjerovanje da li je nakon smrti Blažena Djevica Marija uznesena na nebo ili još za života uznesena.
Vjerujemo kako ju Isus Krist nije odmah poveo sa sobom kako bi mogla biti na korist i utjehu tadašnjim kršćanima. Prema nekim predajama Gospa je čeznula da se na nebu što prije združi sa svojim Sinom. Bog je uslišio njenu molbu i poslao joj anđela da joj navijesti čas blaženog prelaska. Kada je „pala na postelju“ oko nje su se okupili svi apostoli, osim svetog Tome. Toma je stigao tri dana kasnije. Zaželio je vidjeti Mariju čak i u grobu, ali kada su otvorili grob nije ju bilo. Osjetio se miris njezinih haljina i čulo se anđeosko pjevanje kako je Blažena Djevica Marija uznesena na nebo dušom i tijelom.
Razlika između Kristova Uzašašća i Marijina Uznesenja jest ta što Marija nije svojom silom se uznijela na nebo, nego ju je Bog uznio.

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da u četvrtak, 10. svibnja nam se pridružite u svibanjskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 18:30 h.

Posebno ćemo moliti na nakanu za nepokolebljivu nadu i pouzdanje u uskrsloga Krista u vremenu brojnih iskušenja i sumornosti koje nam se nameću.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE