Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Svibanjska pobožnost u Centru za mlade!

marija i elizabetaBogorodica (grčki Theotokis), kao pojam, javlja se na Istoku. Tim terminom nam Crkva pokazuje najveću njenu odliku, njezino bogomajčinstvo.

Marija je ljudsko stvorenje i zato je Kristu dala ljudsku narav, a Krist osim ljudske naravi posjeduje i svoju božansku narav. Mariju jer je ga porodila, a rodila je i Boga i Čovjeka, zato nazivamo Bogorodicom.

Kada slavimo Mariju kao Bogorodicu onda ispovijedamo tajnu utjelovljenja, po kojoj su u Kristu nedjeljivo i nepomiješano sjedinjene u jednoj osobi dvije naravi: božanska i ljudska.
„Otkud meni ta milost, da mati mojega Gospodina dolazi k meni?“ (Lk 1,43). Dogma da je Marija Bogorodica prihvaćena je 431. godine na Općem crkvenom saboru u Efezu.

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da u petak, 11. svibnja nam se pridružite u svibanjskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 18,30 h.

Posebno ćemo moliti na nakanu za slogu i vjernost u braku i obiteljsko zajedništvo.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE