Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Nova generacija animatora instruktora Vrhbosanske nadbiskupije

Animatori instruktori 2Protekli vikend, od 22. do 24. ožujka, u Pastoralnom centru Marije Majke Crkve u Mukinjama kod Plitvica održan je treći, ujedno i završni susret Specijalizacije animatora instruktora, na kojem je sudjelovalo i deset animatora Vrhbosanske nadbiskupije.

Sudjelovanjem u ovom programu čiji je nositelj Ured za mlade Hrvatske Biskupske konferencije, Vrhbosanska nadbiskupija je bogatija za deset novih animatora instruktora: Leonarda Anđelić, Ana Kulier, Ana Gluvić, Iris Vrdoljak, Iva Petrušić, Andrea Filipović, Jelena Tomić, Filip Milošević, Josip Bodulica i Hrvoje Ledić. Novi instruktori spremni su usvojena znanja i vještine ugrađivati u program Škole animatoraMladi za mlade Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., ali i promicati i oživljavati aktivnosti u svojim župama i dekanatima.

U nastavku donosimo tekst jedne od sudionica, predstavnice Vrhbosanske nadbiskupije:

Kao novonastali animatori instruktori završili smo i posljednju formaciju, treću po redu. Iza nas, uz mnogo novih saznanja, druženja i optimizma, stoji predivan vikend tijekom kojeg smo usvojili znanja koja će nam pomoći svjedočiti sve naučeno. Tijekom susreta koji je ovaj put održan na temu Duhovna dimenzija animatora spoznali smo kako Riječ Božju svjedočiti drugima, ali i prvenstveno je osvjedočiti i živjeti u svom vlastitom životu, na što smo posebno pozvani preuzimanjem odgovornosti i življenjem poslanja animatora instruktora.

Na samom početku susreta u malim grupama učili smo o animatorskom bontonu, analizi igre te kako biti sljedbenik Isusa Krista u današnjem svijetu. Također smo nadopunili znanje o konceptu Vesele večeri kako bismo i u tom području bili spretniji i spremniji na izazove koje donosi rad sa mladima. Tijekom susreta, posjetio nas je i profesor te stručnjak za javni nastup, Kristijan Sedak, koji nam je održao radionicu Komunikacija koja je protekla u zabavnoj atmosferi, te je njegovo izlaganje na sudionike ostavilo pozitivan dojam. Ono što je posebno obilježilo protekli vikend jeste pokorničko bogoslužje, u kojem smo imali priliku povući se u osamu, bez koje kao što sama Biblija govori: "nema duhovnog napretka". 

Animatori instruktori 1Nakon što smo prošli sva tri susreta i dobili certifikate, spremni smo živjeti život animatora instruktora. Potaknuti preventivnim odgojnim sustavom svetoga Ivana Bosca, želimo poput njega, sa usađenim temeljno odgojnim optimizmom mladima pristupati s vjerom, razumom i ljubažnošću.

Ana Kulier

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE