Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mladi iz Splita i Sarajeva radili na unaprjeđenju akcije 72 sata bez kompromisa

Skac st naslovnaProtekli vikend, u prostorijama Nabiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je uvodni teambuilding i edukacija za volontere Studentskog katoličkog centra Split - Skac St koji će ove jeseni sudjelovati u organizaciji i provedbi najvećeg volonterskog projekta mladih u Hrvatskoj, šestoj volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa u Splitu.

Skac St je neprofitna udruga civilnog društva koju su osnovali i koju vode studenti i mladi radnici okupljeni oko raznih projekata koje sami pokreću, vode i realiziraju, a koji se bave mladima u duhu kršćanskoga svjetonazora, s posebnim naglaskom na studente.
Udruga djeluje na području splitskog Sveučilišta, grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije. U udruzi je uključeno i evidentirano 170 redovnih članova, preko 500 stalnih polaznika raznih projekata i 50-ak najaktivnijih članova koji su voditelji projekata.U udruzi je uključeno preko 500 polaznika raznih projekata i 50-ak najaktivnih članova koji su voditelji projekata.
Tijekom vikenda, pored zajedničkog druženja, međusobnog zbližavanja i obilaska grada, članovi udruge su slušali nekoliko zanimljivih predavanja i radionica na temu Služenje i poslanje, Bit nove evangelizacije, te iskoristili vrijeme za evaluaciju dosadašnje realizacije i pripreme projekta s ciljem razvoja i unapređenja njegovih aktivnosti i provedbe.

Skac st
Djelatnici Centra za mlade, Josip Milanović i Valentina Gluvić, održali su sudionicima dva predavanja o projektima koje koordiniraju te podijelili sa sudionicima svoja iskustva koja im mogu olakšati i pomoći u daljnjem radu. Tako je Josip Milanović sudionicima predstavio volontersku akciju 72 sata bez kompromisa provedenu već pet puta u Bosni i Hercegovini, dok je Valentina Gluvić održala predavanje i radionicu na temu Sposobnosti koordinatora, osvrćući se na animatorsko iskustvo i kompetencije koje bi uspješan voditelj trebao imati i koje bi trebao razvijati.
Druženje u Sarajevu je završeno zajedničkim misnim slavljem koje je predvodio vlč. Mladen Kalfić, kancelar Vrhbosanske nadbiskupije, nakon čega su se mladi uputili prema Splitu, ispunjeni, nadamo se, novim saznanjima i spremni za nove volonterske avanture.
V.G.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE