Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Drugi dan Opće specijalizacije animatora: Animator u župnoj zajednici

drugidan KopirajDrugog dana Opće specijalizacije animatora, 7. srpnja, sudionici su imali priliku sudjelovati na nekoliko zanimljivih i sadržajno korisnih radionica koje su za njih pripremili animatori instruktori.

Nakon doručka, uslijedila je radionica tijekom koje su sudionici imali priliku naučiti nešto više o molitvi, organizaciji molitvenih susreta u župama i zajednicama što je jedno od važnih područja djelovanja budućih animatora. Pored molitvene radionice, sudionicima se dala mogućnost da saznaju nešto više o Bibliji i načinima na koje se Biblija može primijeniti u različitim dobnim skupinama unutar Crkve.
Središte drugog dana specijalizacije animatora je svakako bila sveta misa koju su sudionici slavili zajedno sa župljanima i posjetiocima, a koju je predvodio vlč. Damjan Soldo. Tijekom nedjeljne homilije vlč. Damjan je govorio o odnosu mira i slobode na različitim razinama razinama i strukturama, od pojedinca do globalnog nivoa odgovornosti. Euharistijsko slavlje su animarali sudionici Specijalizacije pod vodstvom Filipa Miloševića, animatora instruktora.

drugidan1 KopirajPoslijepodnevni dio programa obilježile su dvije radionice, odnosno, sudionici su u zavisnosti od toga žele li primarno raditi s djecom ili mladima imali priliku slušati o radu s ministrantima u župnoj zajednici, ili s druge strane, o karitativnoj djelatnosti unutar Crkve, odnosno o aktivnostima koje se mogu organizirati u grupama mladih. Drugi dio poslijepodnevnog programa sudionici su slušali o stilovima vođenja, odnosno, kroz simulaciju različitih stilova vođenja uvidjeli su prednosti i nedostatke svakog od njih. 

Nakon objeda, za sudionike je bio pripremljen večernji program tijekom kojeg su sudionici bili u mogućnosti naučiti na zanimljiv, dramatiziran način, nešto više o životu i djelu svetog Ivana Pavla II, njegovoj mladosti i putu do Poglavara Katoličke Crkve. Drugi dan Opće specijalizacije animatora je završen večernjom molitvom koju su sudionici pripremili te su iskoristili tu priliku da se zahvale Bogu na zajedništvu i prilici za zajednički i osobni duhovni i profesionalni rast.

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE