Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Duh zahvalnosti obilježio šesti dan specijalizacije animatora

IDF 5259 KopirajŠesti dan specijalizacije obilježen je ekološkom te sportskom radionicom, kao i slobodnim vremenom koje su sudionici proveli na obližnjem bazenu.

Nakon jutarnje molitve i doručka sudionici su imali priliku sudjelovati u eko-kreativnoj radionici tijekom koje su na koristeći materijale koji su naizgled beskorisni upotrijebili kako bi izradili maskotu svoje skupine. Nakon kreativne radionice i zajedničkog ručka, sudionici su se uputili na obližnji bazen kako bi se kroz zajedničko druženje i zabavu odmorili od aktivnosti koje su obilježile prethodne dane.
Poslijepodnevni program je upotpunjen sportskom radionicom koju je predvodio Mario Tucaković, djelatnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Tijekom radionice, sudionicima su predstavljene igre i aktivnosti koje mogu imati pozitivno odgojno djelovanje u skupini mladih s kojima će animatori u budućnosti raditi.

Večer je završena Euharistijskim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je bilo pripremljeno na temu zahvalnosti, zahvalnosti koja proizlazi iz Božje prisutnosti među mladima u njihovoj svakodnevnici. Sudionici su se također zahvalili za protekle dane te otkrili osobu za koju su posebno brinuli tijekom specijalizacije. Večer je završena zajedničkim druženjem sudionika i instruktora.

IDF 5155 KopirajO osobnom iskustvu specijalizacije animatora, Luka Jurišić, sudionik iz Odžaka, je naveo: „Biti animator za mene znači pomagati drugima, vidjeti sunce u ljudima, ali i upražnjavati talente i sposobnosti koje mi je Gospodin podario. U današnje vrijeme postoji mnogo osoba koje nastoje širiti dobro kroz razna djela milosrđa. No, biti animator ili misionar za sebe ne mora vezati odlaztak u neku daleku zemlju. Svatko od nas može biti misionar čineći dobra djela iz dana u dan, živeći s Kristom. Savršen početak za novi način života jeste i sama specijalizacija animatora, koju bih preporučio svim mladima.“

IDF 5067 KopirajAntonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE