Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

50 novih animatora pred novim izazovima

IDF 5377 KopirajU petak, 12. lipnja 2019. godine završena je Opća specijalizacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon četiri formacije u Sarajevu i Odžaku, upriličena je sedmodnevna specijalizacija tijekom koje su sudionici imali priliku ojačati vlastiti identitet te usvojiti nove metode i oblike rada s djecom i mladima u župnim zajednicama. Specijalizacija je okupila 50 mladih iz Sarajeva, Gromiljaka, Travnika, Vareša, Mostara, Gabela Polja, Zenice, Tuzle, Gornje Dubice, Domaljevca, Posavske Mahale te Odžaka koji su završetkom specijalizacije postali certificirani animatori.


Sedmodnevni program sadržavao je radionice na teme: rad po dobi, komunikacija, mediji, vještine prezentiranja, molitve, Bibije, rada s krizmanicima i prvopričesnicima, ministrantima te u karitativnoj skupini. Uz radionice, program je bio ispunjen zabavnim sadržajem, igrama, plesovima kao i veselom večeri koju su pripremili sudionici. Važan dio specijalizacije činilo je svakodnevno sudjelovanje na svetim misama u zajedništvu sa župljanima i večernje molitve. 

IDF 5427 Kopiraj

Posljednji dan Opće specijalizacije animatora je obilježen svečanom svetom misom koju je predvodio vlč.Šimo Maršić, ravnatelj Centra za mlade. Tijekom homilije, predvoditelj je govorio o ulozi animatora unutar župne zajednice, odnosno animatorima kao mladim apostolima mira i ljubavi unutar Crkve i društva. Važnost animatora se ne ogleda samo u aktivnom sudjelovanju mladih, već, pored navedenog, obuhvata i istinsku ljubav za služenjem. Bez ljubavi, poziv animatora ne bi imao smisla i sveo bi se isključivo na produkt, a ne na put koji uključuje cjeloviti odgoj, predanje i žrtvu.

IDF 5324 Kopiraj
Nakon svete mise, upriličena je svečana dodjela certifikata prilikom koje su instruktori izrazili zadovoljstvo s mladim animatorima te je uslijedilo zajedničko fotografiranje i objed s kojim se zaključio jednogodišnji edukacijski program. No, završetak Programa predstavlja tek početak aktivnog sudjelovanja mladih u životu Crkve i prostor za kvalitetniji osobni rast i razvoj mlade osobe.

anim10 Kopiraj

 Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE