Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

SHKM: Zahvalnost i poziv na svetost

srce snijegKroz četvrtu katehezu, autor Petar Cigelj želi sudionike potaknuti da cijene život i drže ga velikim dobrom, prepoznaju vrijednost zahvalnosti kao odgovora na Božji poziv, razumiju Isusov poziv na svetost osobnim, te upoznaju svećenički i redovnički poziv, kao i poziv na posvećeni laikat.

Promišljajući Isusova Blaženstva izrečena na Gori, Božja riječ biva upućena nama i konkretizirana u našoj svakodnevici. Jer Isus više ne govori samo apostolima i suvremenicima, nego osobno meni i tjera me da promišljam o svom životu u jednom drugačijem svjetlu.

Blago meni koji sam siromašan duhom, ožalošćen, gladan i žedan pravednosti, čist srcem...
No jesam li doista takav i što je još važnije, vjerujem li u Božja obećanja? Vjerujem li da će se ona ispuniti, ovdje i/li u vječnosti?

To povjerenje temelj je svakom pozivu i svakom poslanju – laičkom, bračnom, svećeničkom i redovničkom. Na koji način vidjet ćemo na brojnim svetopisamskim tekstovima... Zato vas pozivamo da se ne umorite promišljati, spoznavati, a nadasve vjerovati da Bog onima koji ga ljube sve okreće na dobro (usp. Rim 8,28).

Sadržaj kateheze, kao i radni materijal možete pronaći: ovdje

S. M. Izabela Đaković, MVZ

 

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE