Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Produžene prijave za sudjelovanje na projektu Iuvenes Fructus

juvenes fruct5usprojektiNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. dvanaestu godinu zaredom uspješno organizira i realizira različite edukativne, kreativne, socijalne, ekološke, volonterske projekte za mlade, učenike osnovnih i srednjih škola, te studente na području Vrhbosanske nadbiskupije. Sudjelovanjem na projektima, mladi imaju priliku kroz bogat i kvalitetan program raditi na izgradnji sebe kroz neformalnu edukaciju, ali i raditi na razvoju svoje lokalne zajednice i župne zajednice kako bi kreirali ljepšu i sigurniju sredinu za živjeti.

Protekle tri godine, Centar za mlade Ivan Pavao II. svoje aktivnosti i djelatnosti proširio je na još jednu populaciju mladih ljudi, marginaliziranu skupinu mladih, koji po završetku srednje škole nisu nastavili daljnje školavanje, niti su pronašli mogućnost zaposlenja. Sukladno tome, Centar se umrežio s poduzećem Zorg In d.o.o., koje se već pet godina bavi poljoprivrednom djelatnošću u selu Kornica u Bosanskoj Posavini i sa Srednjom strukovnom školom u Orašju.

Rezultat suradnje je projekt Iuvenes Fructus koji Centar želim doprinijeti osposoboljavanju mladih za rad u poljoprivredi, točnije u voćarstvu. Projekt ima za cilj educirati mlade, te raditi na njihovom osnaživanju u poljoprivredi (voćarstvu), tako što će tijekom jednogodišnjeg programa edukacije, 20 nezapolesnih mladih od 18 do 35 godina, kroz teorijsku i praktičnu nastavu, steći znanja i vještine za rad u voćarstvu, bit će im omogućeno stjecanje radnog iskustva kroz volontiranje, certifikat o završenoj edukaciji, te mogućnost pokretanja vlastitog biznisa. Na kraju jednogodišnje edukacije, ukoliko sredstva donatora budu odobrena, 5 najuspješnijih i najperspektivnijih mladih ostvarit će start-up poticaj za pokretanje vlastitog biznisa.

Projekt nakon uspješne 3 godine, nastavlja okupljati mlade, te su u tijeku prijave za četvrti ciklus edukacije. U protekloj godini 20 mladih je uspješno završilo edukaciju i dobilo certifikat, te su podijeljeni i start up poticaji za najuspješnije polaznike edukacije. Ovogodišnji ciklus trajat će od travnja do prosinca 2020. godine, kako bi se polaznici edukacije imali priliku praktično upoznati sa svim fazama radova u voćnjaku. Sudjelovanje u edukaciji je besplatno, a za sve sudionike su osigurni putni troškovi i hrana.
P

rijave za ovogodišnji ciklus su otvorene do 22. ožujka, a za sve dodatne informacije kao i prijave za sudjelovanje u projektu budite slobodni kontaktirati Amandu Đogaš, voditeljicu projekta putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Josip Milanović 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE