Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Offline kamp: Ne samo sebi živjeti

109412935 307981357049348 7807857640781704427 nTreći dan Offline ljetnog kampa obilježilo je zajedništvo i timski duh. Nakon svete mise koju je predvodio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Centra u koncelebraciji vlč. Damjana Solde, sudionici su nastavili na kreativan način učiti o posljedicama ovisnosti.

DSC 0210 CopyPodijeljeni u manje skupine na radionici pod nazivom Priče za laku noć mladi su kroz pisanje i scensko izvođenje bajki prikazali neke od najčešćih ovisnosti mladih. Iako njihove bajke nisu bile poput uobičajenih priča koje bi se čitale djeci za laku noć, ipak su dale jasnu poruku – kao što se bajke čitaju kako bi se iz njih izvuklo ono poučno za svakodnevni život, tako je važno iznova poticati mlade na promišljanje o posljedicama ovisnosti. DSC 0231 CopyPo završetku odličnih timskih izvedbi Crvenkapice, Tri praščića, Trnoružice te Snjeguljice i sedam patuljaka sudionici su imali priliku čuti nešto više o projektu Koračajmo zajedno i nasilju na internetu na radionici koju je vodila Marija Puljić, djelatnica Centra.

DSC 0459 CopyOdlično sredstvo za borbu protiv ovisnosti i jačanje timskog duha dakako je sport. Stoga su sudionici natječući se u svojim grupama na Sportskim igrama koje je vodio Mario Tucaković vježbali timski rad i iznova prepoznali važnost zajednice u kojoj se nalaze i djeluju. Shvatili su da svatko, iako vrijedan i poseban individualac, smisao življenja pronalazi u zajednici i nadilazi lakše mnoge životne izazove. U sportskom duhu i s istom mišlju vodiljom potrčali su do cilja na Mini Olimpijskim igrama. Unatoč tomu što su Sportske i Olimpijske igre natjecateljskog karaktera, sudionici su jedni prema drugima iskazivali poštovanje bez obzira tko je bolji te poticali na pravednu (fair play) igru.

DSC 0561 CopyMnogobrojne sportske aktivnosti zaključio je Izbor sportiste kampa. Simbolične nagrade uručene su najmirnijem, najpožrtvovnijem, najsimpatičnijem te najboljem igraču i igračici. Međutim, u duhu atmosfere zajedništva pojedinačne simbolične nagrade postale su zajedničke, a pojedinačna pobjeda grupe, postala je pobjeda svih mladih kampera nad izazovima trećeg dana.

Pored otkrivanja sportskih, glumačkih i spisateljskih talenata, kampom su i danas vladali glazba, ples te najljepši ukras na licima – osmijeh, a na svemu, novootkrivenome i već poznatome u trećem danu Offline ljetnog kampa mladi su zahvalili Bogu, u čijem timu prvenstveno igraju pod večernjom molitvom.

Matea Tunjić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE