Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Offline kamp: Kraj kampa ali i početak novog i iskrenog prijateljstva

DSC 0171 CopyČetvrti dan Offline ljetnog kampa koji se ove godine po sedmi put održava u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje bio je rezerviran za odmor, zabavu i relaksaciju učenika osnovnih i srednjih škola, koji su po prvi put sudjelovali na ovoj uzbudljivoj avanturi.

DSC 0677 CopyNjih oko 30-ak program četvrtog dana kampa koji se održava u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. započeli su jutarnjom sv. misom koju je predvodio vlč. Šimo Maršić, uz koncelebraciju vlč. Damjana Solde. Nakon sv. mise i jutarnjih plesnih aktivnosti, svi zajedno uputili su se prema Skenderiji gdje su posjetili Muzej optičkih iluzija te uživali u bogatom sadržaju muzeja, te kratkom programu mađioničara. Posjet muzeju iluzija bio je značajna točka programa gdje se sa sudionicima prije posjete razgovarali o tome koliko i kako ovisnosti u životu mladih često stvaraju iluzije, što u konačnici rezultira ozbiljnim problemima kod mladih.

Drugi dio pretposljednjeg dana kampa bio je rezerviran za posjet bazenu, nakon čega je za sve sudionike uslijedio roštilj i zabavni program. U znak zahvalnosti za angažman i program kampa, sudionici su odlučili napraviti iznenađenje voditeljima kampa i pripremiti zabavni program za njih. Razvijajući timski rad u velikoj skupini tijekom izvođenja kratke predstave još jednom su pokazali kakve talente kriju, te koliko su se tijekom trajanja kampa uspjeli povezati.
Kulinarski show, dnevnik, sportski sadržaj, glazbeni program bili su sami dio kratkog programa večeri koju će svatko od njih pamtiti, a koja ih još jednom posjetila na važnost zajedništva i dijeljenja darova s drugima. Večer je nastavljena uz karaoke i ples, nakon čega je uslijedila evaluacija i večernja molitva.

111069329 1442099582650771 4574499731093528490 nDan kasnije, sudionici su program započeli doručkom i plesnim aktivnostima, prisjećajući se svih plesova koje su naučili tijekom ljetnog kampa. Nakon toga, uslijedio je pospremanje Centra za mlade Ivan Pavao II., te zajednička sv. misa koju je predvodio vlč. Damjan Soldo, pastoralni suradnik Centra za mlade. U svome prigodnom obraćanju mladima, vlč. Damjan pozvao je mlade da budu sjeme dobra u svemu što rade. Osvrnuo se i na to kako u svemu oko nas ima kukolja među pšenicom , kao što među dobrima ima zlih. Ohrabrio je mlade da bezobzirnim kritikama ne čupaju mane drugoga, jer se može dogoditi da tako onemogućimo rast njihove dobrote.

DSC 0091 CopySusret je završen zajedničkom evaluacijom, gdje su sudionici ispunjeni emocijama podijelili svoja iskustva koje će ih vezati za ovaj kamp, te zajedničkim ohrabrujućim porukama koje su uputili jedni drugima. Na samome kraju sudionici su napravili i zajedničku fotografiju poslije čega je uslijedilo i službeno vraćanje mobilnih uređaja. 

Vjerujući da će svatko od nazočnih sudionika kampa internet prostor iskoristiti na najbolji mogući način, šireći lijepe i pozitivne priče o svojim vršnjacima, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom još jednom zahvaljuje svim roditeljima sudionika na otvorenosti, povjerenju i spremnosti da zajedno sa svojim mladima iskuse offline avanturu.

110059294 860777374448032 7255346768966021485 nPosebna zahvalna ide svakako i vršnjačkim edukatorima koji su potrudili da program kampa bude obogaćen raznim sadržajem koji je poticao mlade da budu što bolja verzija sebe, a to su Tamara Bakula, Iris Vrdoljak, Deana Relatić, Matea Tunjić i Tomislav Barešić.

Josip Milanović 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE