Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mladi Busovljaci sudjelovali na online medijskoj radionici

onlinebusovacaU sklopu projekta Škola volonterizma, u srijedu 30. rujna za učenike Srednje škole Busovača održana je online radionica o medijskoj pismenosti i fotografiji.

Radionica u kojoj je sudjelovalo 10 učenika SŠ Busovača, realizirana je uz koordinaciju profesorice hrvatskog jezika Irene Čavare, a vodili su je djelatnici Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije Davor Krajinović i Josipa Prskalo.
Budući da se, uslijed pandemije koronavirusa, nastava i nove školske godine odvija kombinirano, odnosno online i tradicionalnim putem, zbog poštivanja preporučenih epidemioloških mjera provedba uobičajenih radionica u sklopu ovog projekta nije bila moguća, te se stoga realizira online putem, odnosno Zoom aplikacijom.

Tijekom same radionice, nakon kratkog predstavljanja projekta i programa, započelo se s prvom temom o medijskoj pismenosti, onomu što ona predstavlja za mlade kada se spomene taj pojam i onomu što ona u svojoj najširoj definiciji i jest. Potom se razgovor nastavio o dva česta pojma koja se danas sreću kroz medije, a to su fake news i clickbait. Poslije zajedničkog odgonetavanja njihova značenje, konkretnih primjera i pitanja vezanih uz ove pojmove prešlo se na razgovor o fotografiji.

Tu se naglasak stavio na novinsku fotografiju te se čulo mišljenje učenika o njihovu poimanju iste, o njezinim bitnim značajkama, te ponešto o fotografskoj etici.
Također, spomenuti su neki trikovi za zanimljive fotografije koji mogu biti dobra ideja kako prikratiti vrijeme kod kuće, te je predstavljena je i rubrika Foto dana portala Nedjelja.ba, a učenici su potaknuti da svoje fotografije, koje smatraju lijepima, pošalju kako bi bile, s njihovim potpisom, uvrštene u istu.

Spomenimo kako projekt Škola volonterizma, Nadbiskupijski centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., provodi u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije već treću godinu za redom.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE