Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Socijalni kutak: Podijeljena zimska oprema za migrante u kampu Ušivak

migranti u redu CopyNovčanim sredstvima pape Franje zahvaljujući kojima je otvorena Služba za socijalne animacije za migrante koji borave u kampu Ušivak u Hadžićima, u ponedjeljak, 9. studenoga, apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto djeci i obiteljima koji borave u kampu donirao je zimsku opremu.

Ovo je samo jedna od aktivnosti Socijalnog kutka, kojeg zahvaljujući sredstvima pape Franje za migrante u Bosni i Hercegovini uspješno realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Caritasom BiH i IPSIA-om BiH.

Mons. Luigi i odjeca CopyPodsjetimo, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini, mons. Luigi Pezzuto, 5. listopada zajedno s ministrom sigurnosti BiH, gosp. Selmom Cikotićem otvorio je Službu socijalne animacije za migrante koji borave u kampu Ušivak u Hadžićima, u kojem trenutno boravi 920 migranata.

Otvoreni Socijalni kutak osim mjesta u kojem se migrantima služi čaj, mjesto je koje okuplja djecu i mlade koji sudjeluju u raznim edukativnim, kreativnim, sportskim i zabavnim radionicama, a uručena zimska oprema (kapa, šal, rukavice) za svih 920 migranata koji borave u kampu Ušivak također će pomoći da spremniji dočekaju hladne dane koji nam dolaze.

mutna lica djece Copy„Socijalni kutak također je mjesto gdje predrasudama nema mjesta, gdje u zajedništvu, igri i zabavi na trenutak prestajemo misliti o životnim izazovima i razlozima migracije“- poručili su voditelji ove aktivnosti, te se zahvalili i Internacionalnoj organizaciji za migracije u BiH (IOM) za pomoć prilikom donacije zimske opreme.

Goga Lovrić 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE