Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mališani dječjeg vrtića "Anđeli čuvari" jednoglasno: Svakoj vrsti nasilja reći Stop!

PB190082Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad djecom koji se obilježava svake godine 19. studenoga, ali i Međunarodnog dana dječjih prava koji je dan kasnije, mališani iz dječjeg vrtića Anđeli čuvari koji djeluje u sklopu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. obilježili su ove dane.

U sklopu svojih redovnih aktivnosti ali i jutarnjeg sastanka, mališani su razgovarali o tome što za djecu znači nasilje, te koliko je važno svakoj vrsti nasilja reći Stop! Prije razgovora o dječjim pravima, jedni drugima obećali su da neće vršiti, ali ni tolerirati bilo kakvo nasilje.

PB190073Dio dana u vrtiću proveli su kreirajući plakate putem kojih su na kreativan način predstavili dječja prava, a u nastavku teksta donosimo zanimljive, iskrene odgovore mališana o tome što je to nasilje?

Tony: Nasilje je kad se rugaš.
Lena: Nasilje je kad ubijaš životinje.
Filip: Nasilje je kad netko viče na tebe.
Dora: Nasilje je otimanje igračaka.
Kaan: Nasilje je ružno ponašanje prema prijateljima.

Podsjećanja radi, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. kroz svoje projekte i programe posebnu pažnju posvećuje zaštiti djece i dječjih prava, posebno kroz projekt Because we care kroz koji Centar za mlade organizira edukacije i seminare na temu zanemarivanja i zlostavljanja gdje kroz znanstveno i iskustveno učenje pedagoški djelatnici se upoznavaju sa načinima zlostavljanja i mogućnostima prevencije istih.

Upravo zato, na temelju vizije, misije i vrijednostima Centra za mlade te na temelju Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djece (UNCRC), donesen je dokument, Politika o zaštiti djece u kojemu se osuđuju svi oblici zlostavljanja i iskorištavanja djece, unutar ili izvan organizacije NCM-a Ivan Pavao II. Svi djelatnici, bilo da su izravno ili neizravno povezani s aktivnostima naše organizacije, dužni su poštovati isti.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE