Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Sudionici kampa „Fair play“ u upoznavanju Sarajeva

treci dan fair play 5U ponedjeljak 11. siječnja, sudionici sportskog interetničkog kampa Fair play posvetili su dan upoznavanju Sarajeva. Na samom početku dana, upriličen je posjet vjerskim objektima prilikom kojeg su mladi mogli naučiti nešto više o osnovnim obilježjima katoličanstva, pravoslavlja i islama te upoznati vjersku i arhitektonsku vrijednost vjerskih objekata u staroj jezgri Sarajeva.

treci dan fair play 4Posjet je najprije upriličen Sabornoj crkvi Mitropolije dabrobosanske Srpske pravoslavne crkve – crkvu Presvete Bogorodice, a zatim su se sudionici uputili ka katedrali Presvetog Srca Isusova. O osnovnim značajkama ovih dviju bogomolja mladima je govorio Kenan Hodžić, koordinator projekta Koračajmo zajedno. U Baščaršijskoj džamiji - džamiji Havadže Duraka sudionike kampa je dočekao Mirsad – ef. Đerzić, koordinator Mreže mladih Stari Grad, dok su se u crkvi Svetog Antuna Padovanskog na Bistriku mladi susreli s fra Marinkom Pejićem, profesorom na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

treci dan fair play 2
U poslijepodnevnim satima, sudionici su se žićarom uspeli na planinu Trebević, gdje su imali priliku posjetiti olimpijsku bob stazu. Večer je posvećena nastavku Olimpijade u sportskoj dvorani Renovabis, pod vodstvom djelatnika Centra za mlade Marija Tucakovića i vršnjačkih edukatora projekta Koračajmo zajedno.

treci dan fair play 1

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE