Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Započela specijalizacija devete generacije animatora

Centar i animatoriU nedjelju, 16. srpnja u župi sv. Ane u Radunicama započela je deveta specijalizacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon uspješno održane četiri formacije, 33 mladih iz Sarajeva, Gromiljaka, Nove Bile, Radunice, Novog Travnika, Travnika, Jajca, Vidovica, Mostara, Viteza, Rame, Zenice i Tuzle došli su kako bi jednogodišnje školovanje zaključili sedmodnevnim bogatim i sadržajnim programom.

Prvi dan specijalizacije započeo je slavljenjem sv. Mise koju je predvodio prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Centra koji je u prigodnoj propovijedi pozvao buduće animatore da otvorenog srca slušaju Božju riječ, ohrabrujući da na što bolje iskoriste vrijeme provedeno na kampu kako bi kao animatori mogli pomagati u kreiranju što boljeg programa za mlade u župnim zajednicama koje predstavljaju.

sv. Misa animatoriNakon Euharistijskog slavlja, uslijedio je i program dobrodošlice na kojem se također obratio prof. Maršić, Josip Milanović, koordinator projekta, te Kristina Čuturić, odgovorna osoba za program Škole animatora koja je sudionike upoznala s animatorima instruktorima, pravilima kampa te programom devete generacije budućih animatora. Program prvog dana obogatila je igrica upoznavanja, podjela u male skupine, ples. Kroz radionicu Rad po dobi, sudionici su imali priliku saznati više informacija o radu po dobnim skupinama, kako program i sadržaj prilagoditi radu ovisno o skupini kojoj držite predavanje. Odmah nakon radionice na temu Rad po dobi, uslijedila je radionica posvećena vještinama prezentiranja, te igrica Oklada u kojoj su sudionici imali priliku pokazati svoj natjecateljski i timski duh.

Animatori u kruguNa koncu prvog dana upriličena je molitva koja je oduvijek bila i jeste najvažniji dio programa Škole animatora- vrijeme kroz koje animatori na poseban način daju priliku Bogu da ugradi elemente svoje milosti u njihov prilično zahtjevan put kršćanskog animatora.

Animatori plesu Josip Milanović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE