Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Ustrajnost i neiscrpna energija budućih animatora

Radionica animatori CopyTreći dan specijalizacije animatora koji se od 16. srpnja održava u župi sv. Ane u Radunicama, kao i prethodna dva obilježen je ustrajnošću i neiscrpnom energijom budućih animatora. Nakon jutarnje sv. mise na kojoj je prof. dr. Šimo Maršić posvijestio mladima vrijednost strpljenja u svemu što rade, program je nastavljen u duhu kreativne radionice, radionice o prvopričesnicima, krizmanicima te plesne radionice.

Posebnost trećeg dana specijalizacije bila je i radionica o misijama koju je održala s. Antonela Rašić, djelatnica Nacionalnog ureda Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini koje će sudeći po reakcijama sudionika, mnogi dugo pamtiti. U svome zanimljivom predavanju, s. Antonela mladima je predstavila rad i djelovanje Ureda te važnost njegovog postojanja.

Misijska radionica 3 CopyKroz zanimljiv film, budući animatori imali su priliku vidjeti život i rad fra Mire Babića te kroz fotografije i prigodan tekst rad i djelovanje sestara Služavki Maloga Isusa koje svoje misijsko djelovanje obavljaju na Haitiju. Na kraju radionice, s. Antonela sudionicima specijalizacije podijelila je prigodne poklone, kao uspomenu na ovu radionicu, ali i specijalizaciju. Na kraju radionice još jednom je podsvijestila mladima kako je iskren osmijeh i molitva dokaz da je sreća svima nama na dohvat ruke, samo ju treba prepoznati u malim stvarima, a to definitivno nisu materijalna bogatstva kojima smo često zaokupljeni. Nakon misijske radionice uslijedila je radionica o komunikaciji, te vesela večer.

Vesela vecer Animatori CopyTrećeg dana specijalizacije animatora koja se održava u sklopu programa Mladi za mlade- Formacija animatora, pridružila se i skupina mladih iz Austrije, iz grada Sankt Poelten pod vodstvom Nikole Galića, pastoralnog asistenta koji djeluje u naznačenoj biskupiji. Njih osam će tijekom dva dana druženja s mladima iz Bosne i Hercegovine imati priliku saznati više o radu i djelovanju Centra za mlade, značaju škole animatora u Vrhbosanskoj nadbiskupiji te pri povratku u svoju biskupiju raditi na jačanju mladih u pastoralnom djelovanju.

Također, sudionike specijalizacije posjetio je i fra Josip Tomas, župnik župe sv. Ilije Proroka iz Novog Šehera koji je donio osvježenje za buduće animatore. Program kao i prethodnih dana zaključen je večernjom molitvom.

Kreativna radionica CopyJosip Milanović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE