Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Edukacija pisanja EU projekta održana za djelatnike i prijatelje Centra za mlade „Ivan Pavao II.“

edukacijaNadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM) u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje u ponedjeljak, 21. Studenog započeo je trodnevnu edukaciju za djelatnike Centra za mlade „Ivan Pavao II.“ i partnere o pisanju projekata koje raspisuje Europska Unija.

Na samom početku sve prisutne polaznike edukacije pozdravio je prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ koji se zahvalio predavačima iz Hrvatske na dolasku te ohrabrio djelatnike ali i prijatelje Centra za mlade „Ivan Pavao II.“ da iskoriste vrijeme edukacije kako bi dodatno obogatili svoje znanje i vještine koje kasnije mogu primijeniti u izradi i implementaciji projekata od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu ali i organizacije u ime koji dolaze.
Nakon pozdravnih riječi ravnatelja NCM-a „Ivan Pavao II.“ nazočne je pozdravila i Gordana Stojanović, djelatnica regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje koja je prisutnim istaknula važnost regionalne agencije naglasivši kako je vizija agencije biti poveznica javnog, privatnog i civilnog sektora u izgradnji strategijskih partnerstava kroz prijavu i provedbu projekata koji doprinose podizanju životnog standarda na području Slavonije i Baranje.
Ostatak prvog dana edukacije polaznici su proveli u upoznavanju jednih drugih, ali i radu u skupinama na definiranju općeg i specifičnog cilja za projekte na kojima su odlučili raditi tijekom tri dana edukacije (turizam, mladi, njegovanje kulture i običaja, te socijalni projekti).
U naredna dva dana, podijeljeni u skupine sudionici projekta radili su na izradi logičke matrice, jednom od osnovnih metodoloških alata planiranja i implementacije projekta financiranih iz EU fondova. Logička matrica sastavio je dio projektne dokumentacije u projektima koja u tabličnom prikazu objedinjuje logiku i strategiju projekta jer sadrži opće i specifične ciljeve, rezultate, aktivnosti, sredstva, projektne rizike i objektivno provjerljive pokazatelje.
Nakon izrade logičke matrice, skupine su definirale nekoliko osnovnih aktivnosti svakog od izabranih projekata te predstavili jedni drugima.
Treći dan predavačice Gordana Stojanović i Brigita Ivoševac, djelatnice regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje predstavile su najčešće greške koje se javljaju prilikom prijava projekata Europskoj Uniji te predavile korake, tj. projektni rječnik koji je veoma važan čimbenik u kreiranju projekta.
Trodnevna edukacija na kojoj su osim djelatnika Centra za mlade sudjelovali i djelatnici Caritasa Bosne i Hercegovine, Caritasa Vrhbosanske Nadbiskupije, Kruha sv. Ante, Katoličkih školskih centara sv. Josip iz Sarajeva, sv. Franjo iz Tuzle i sv. Pavao iz Zenice, Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, Provincije Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije- Sestre Služavke Maloga Isusa, Auditing d.o.o Sarajevo, MPV d.o.o Kupres završen je zajedničkim fotografiranjem.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE