Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Novi vršnjački edukatori spremni za rad i izazove

Buduci vrsnjacki edukatori KopirajProteklog vikenda od 11. do 12. studenoga u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je trening za trenere budućih vršnjačkih edukatora Centra za mlade koji će raditi na realizaciji projektnih aktivnosti Centra.

NCM Ivan Pavao II. u sklopu svojih projekata mladima nudi bogat duhovni, edukativni program, ali i prostor da svojim idejama, prijedlozima i aktivnošću poboljšaju djelovanje te institucije koja već deset godina okuplja stotine tisuća mladih. Kako bi projekti NCM-a bili obogaćeni novim znanjima, vještinama i mladima koji će u novoj akademskoj (školskoj) godini realizirati što uspješnije radionice za mlade te sudjelovati na pripremi i realizaciji ljetnih kampova za mlade, proteklog vikenda u prostorijama Centra za mlade Ivan Pavao II. održan je bazični trening za trenere za buduće vršnjačke edukatore koji će u budućnosti raditi na projektima Koračajmo zajedno, Škola volonterizma, Prevencija ovisnosti kod mladih - Klik za zdravlje, Mali putokazi u život, 72 sata bez kompromisa, INSIDE!.

pozdrav djelatnika KopirajNa početku treninga prvoga dana nazočne su pozdravili NCM-ovi djelatnici Nadežda Mojsilović, Minja Todorović, Marija Puljić, Gorana Lovrić i Josip Milanović, koordinatori navedenih projekata. U uvodnim riječima, mladima su se zahvalili na želji za sudjelovanjem u aktivnostima Centra za mlade ali i spremnosti da u budućnosti upravo oni budu odgovorni u radu s novom generacije mladih koji će biti uključeni u projektne aktivnosti Centra. Ukratko je predstavljen rad i djelovanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. nakon čega je nazočne pozdravio i Zlatko Malić, djelatnik Caritasa Bosne i Hercegovine i trener edukacije, koji je mladima predstavio program rada.

Trening su obilježile igrice upoznavanja i osnovne informacije o programu, a također mladi su prikupljali nove spoznaje o procesu i stilovima učenja, komunikaciji i njezinoj važnosti, grupnoj dinamici, obrazovnim metodama, značaju vizualizacije i nastavnih metoda. Sudionici su, podijeljeni u nekoliko skupina, imali zadatak osmisliti radionice na razne teme kako bi primijenili znanje stečeno tijekom edukacije.

Susret je završen zajedničkom evaluacijom na kojoj se budućim vršnjačkim edukatorima u ime djelatnika Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvalio Josip Milanović ohrabrivši mlade da stečeno znanje i vještine primjene u svakodnevnome životu, fakultetu ali i radu s mladima, kazavši kako vjeruje da će svakom novom radionicom biti svjesni težine i izazova, ali i bogatstva posla koji obavljaju. Program je zaključen podjelom certifikata i zajedničkim ručkom.

Trening za trenere KopirajSvoja iskustva s treninga s nama je podijelilo i nekoliko sudionika edukacije.
Bit ću iskrena i reći da je trening nadmašio moja očekivanja. Zaista nisam ni najmanje očekivala da će mi ovaj vikend proći tako brzo, a da ću za samo dva dana upoznati toliko sjajnih mladih, naučiti nešto novo i proširiti svoje horizonte. Kao osoba koja je često u kontaktu s mladima kako na fakultetu tako i u radu Centra za mlade ali i kroz aktivnosti Udruge katoličkih studenata Emaus, ovaj trening mi mnogo znači zato što sam stekla nova znanja i vještine koje ću moći primijeniti u svim sferama svog djelovanja, obrazovanju i vjerujem jednoga dana poslovnom angažmanu. Smatram da će se prava vrijednost ovog treninga vidjeti onda kada budemo u prigodi naučeno primijeniti u praksi, već nakon prve radionice- bila je iskrena Katarina Alilović, buduća vršnjačka edukatorica.

I Benjamin Halilbašić, student Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, sudjelovao je u treningu kako bi se uključio u rad i djelovanje Centra za mlade.
Na trening sam došao s velikom radoznalošću ali i malom dozom nesigurnosti, jer sam očekivao da ću naučiti mnoge stvari koje će mi u budućnosti biti od velike koristi, ali ipak pomalo skeptičan hoće li se ispuniti moja očekivanja. Ono što me posebno dojmilo je svakako atmosfera među polaznicima treninga jer je zaista bila zanimljivo vidjeti kako odlično funkcioniramo a ne poznajemo se od ranije. Dakle, za vrijeme treninga ozbiljan rad, konstruktivni prijedlozi, sugestije i zdrava rasprava, a za vrijeme pauza smijeh. Osim što sam mnogo toga naučio, ono što je još važnije je da sam upoznao veliki broj ljudi s kojima sam razmijenio iskustva, ali vjerujem da ću u budućnosti još više ojačati i učvrstiti prijateljstva kroz rad na aktivnostima koje nas uskoro očekuju- rekao je Benjamin dodavši da je trening ipak ispunio njegova očekivanja.

Izuzetno kvalitetno proveden vikend ocijenila je i Anđela Paleksić, buduća vršnjačka edukatorica koja je također imala samo riječi hvale za održani trening.
Iako imam iskustva u radu mnogih organizacija, stečeno znanje s treninga jedva čekam primijeniti na prvoj radionici koja me očekuje. Vjerujem da neće nedostajati podrška starijih i iskusnijih kolega, koordinatora projekta. Ovaj trening osim što mi je pružio priliku da naučim mnogo zanimljivih, poučnih, kreativnih i korisnih informacija pomogao mi je da se oslobodim u razgovoru s drugim ljudima. S nestrpljenjem čekam ponovni susret s mladima koje sam upoznala na treningu kada ćemo zajedno kreirati radionice, ali onda i izvedbu istih. Vjerujem da nas u budućnosti očekuje uzbudljiv ali i koristan rad za opće dobro svih nas- na kraju je zaključila Anđela.

NCM Ivan Pavao II. zahvaljuje voditelju treninga Zlatku Maliću, a novim vršnjačkim edukatorima želi mnogo sreće, uspjeha i Božjeg blagoslova u radu s mladima tijekom cijele školske/akademske godine.

Josip Milanović 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE