Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održana kateheza za članove Sekcije animatora u KŠC-u "Petar Barbarić"

kateheza travnik14. ožujka 2018. godine, u Katoličkom školskom centru Petar Barbarić u Travniku održana je kateheza za članove Sekcije animatora, koju je predvodio Stipica Lešić, bogoslov na praksi u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Tijekom kateheze govorilo se o vječnosti. Učenici su najprije dobili zadatak nacrtati vječnost, nakon čega su zajedno razgovarali o tome što se događa nakon smrti (o posebnom i općem sudu) i od čega ovisi gdje ćemo završiti nakon smrti. Potom je bilo govora o tome zašto je Isus došao na zemlju, kao i o Božjoj svemogućnosti. U nastavku su animatori trebali zamisliti da su oni na Božjem mjestu i odabrati način na koji će ljude spasiti. Njihova kreativnost je u ovom zadatku dosegnula svoj vrhunac. Potom su jedni drugima obznanili kako bi to uradili. Na kraju temeljno pitanje je bilo: Zašto je Isus Krist izabrao baš da nas spasi svojom mukom , smrću i uskrsućem.

Stipica Lešić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE