Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Još jedno predavanje u sklopu projekta Iuvenes Fructus

Radionica Iuvenes FructusU subotu 12. svibnja u Kornici je održano predavanje o agrotehničkim mjerama u voćarstvu. Program je započeo u voćnjaku Zorg-In-a, gdje su polaznici prema uputama i pod nadzorom predavača pristupili mehaničkom (ručnom) prorjeđivanju voćki.

U cilju postizanja redovite rodnosti u nasadu jabuka neophodno je provesti prorjeđivanje plodova. Prorjeđivanje plodova jabuke je pomotehnički zahvat koji ima za cilj reducirati urod ove godine u svrhu povećanja veličine i kakvoće preostalih plodova na stablu te bolje diferencijacije generativnih pupova za sljedeću godinu, odnosno postizanja redovite rodnosti. U suvremenoj intenzivnoj proizvodnji jabuka prorjeđivanje se vrši kemijskim preparatima, čija djelatna tvar je neki od regulatora rasta.

Radni zadatakNakon ručka, u 13 h, uslijedilo je teoretsko predavanje. Predstavljene su uobičajene i suvremene tehnike obrade zemljišta, te korektivne mjere na zaštiti bilja. Predavač Jozo Miletić i ovo predavanje organizirao je u kontekstu integrirane proizvodnje, kao pojma koji je prerastao integriranu zaštitu, jer se sada mnogo više pažnje pridaje svakoj fazi radova s voćkama a ne isključivo preventivnoj zaštiti od bolesti i štetnika.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE