Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

ODRŽANA XV. NACIONALNA ZAVRŠNICA KMNL-A

kmnl slikaNakon svečanog otvorenja XV. nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige održanog 7. lipnja u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek, uslijedio je natjecateljski, duhovni i rekreativni dio 8. i 9. lipnja 2018. te završna svečanost dodijele pehara 10. lipnja.

Nakon odigranih utakmica prva četiri mjesta osvojile su: ekipa župe Marije Pomoćnice – Banderovo, ekipa župe sv. Josipa – Dugi Rat, ekipa župe sv. Josipa iz Zadra i ekipa župe sv. Ilije iz Stoca. Titulu prvaka obranili na završnoj utakmici održanoj 9. lipnja u dvorani Zrinjevac prošlogodišnji pobjednici - ekipa iz Stoca. Oni su pobijedili Zadar rezultatom 2:1, a utakmica se mogla pratiti uživo na Laudato.tv . U borbi za treće mjesto titulu je osvojila momčad iz Banderova pobjedom nad Dugim Ratom 6:1. Nagradu za fair play dobila je ekipa župe sv. Antuna Padovanskog iz Humca, a igrač s najviše pogodaka bio je Edi Kurolt iz Banderova.

Najbolji su proglašeni u nedjelju, 10. lipnja na Misnom slavlju u konkatedrali Sv. Petra i Pavla u Osijeku. Misu je slavio generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić, uz koncelebraciju svećenika drugih nad/biskupija koji su pratili svoje ekipe te domaćih svećenika. Za uspješnu organizaciju Nacionalne završnice mons. Ćurić zahvalio je Organizacijskom odboru kojega su činili mladići aktivni u KMNL-u Đakovačko-osječke nadbiskupije na čelu s dugogodišnjim voditeljem Tvrtkom Galićem te Ured za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije pod vodstvom vlč. Filipa Perkovića. Potom je uime Organizacijskog odbora, vlč. Ivan Begović prozvao najbolje igrače i ekipe, a generalni vikar uručio im je priznanja, medalje i pehare.

Rekreativni dio natjecanja održan je u petak, 8. lipnja poslijepodne kada su se sve ekipe okupile na Pampasu u Osijeku gdje su ih dočekali tamburaši te su se u slavonskom ozračju natjecali u kuhanju fiša. Mladići su vrijeme proveli u opuštenom druženju kojemu je prethodio duhovni dio u crkvi Rođenja BDM u Višnjevcu. Pobjedu u kuhanju fiša odnijela je ekipa iz Humca, a sudionici Završnice počašćeni su odlaskom na prijateljsku nogometnu utakmicu Hrvatska – Senegal koja se toga dana odvijala u Osijeku.

Za titulu prvaka na završnici se borilo 12 ekipa koje iz Vrhbosanske, Mostarsko-duvanjske, Zadarske, Riječke, Splitsko-makarske i Đakovačko-osječke nadbiskupije te Šibenske, Bjelovarsko-križevačke, Porečke i Pulske biskupije, a cjelokupnom programu nazočila je voditeljica Ureda za pastoral mladih HBK-a Ivana Čogelja. Tijekom boravka u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji sudionici su bili smješteni u župi Preslavnoga Imena Marijina, Osijek 3; župi Svete Obitelji, Osijek 4; župi sv. Leopolda Bogdana Mandića, Osijek 7 te župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Višnjevcu.

Preuzeto s www.ktabih.net

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE