Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mladima iz Mostara predstavljena akcija 72 sata bez kompromisa

Mladi u MostaruU srijedu, 29. kolovoza, u Župi svetog Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru održana je radionica u sklopu projekta Škola volonterizma čiji je nositelj Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.
Tijekom radionice, mladima su djelatnici Centra za mlade, Josip Milanović i Valentina Gluvić predstavili volonterizam i važnost volonterskog djelovanja i uključivanja kroz osobne životne primjere za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja i tijekom studija.

Budući da su mladi iz ove župe itekako aktivni u radu i razvoju župne zajednice kroz organizaciju mnogih župnih aktivnosti, sudionici radionice aktivno su sudjelovali u radionici gdje su podijelili svoja iskustva s voditeljima bazirajući se najviše na razne humanitarne akcije, ali i organizaciju ljetnih kampova za djecu. S mladima se razgovaralo o prednostima volonterskog djelovanja za zajednicu i društvo s naglaskom na razvoj i izgradnju svakog pojedinca, tj. volontera gdje se u konačnici utvrdilo kako je volonterizam djelatnost u kojoj posvećujemo svoju ljubav i vrijeme drugome, bez da očekujemo zauzvrat neku materijalnu dobit, gdje se u konačnici vodimo poznatom izrekom Ono smo što dajemo drugima.

Radionica za mlade u MostaruU drugom dijelu radionice, mladima je predstavljena velika volonterska akcija 72 sata bez kompromisa koja će se realizirati u razdoblju od 27. do 30. rujna ove godine. Koordinator akcije, Josip Milanović, upoznao je mlade s ciljevima akcije te aktivnostima koje ona sadrži. Predstavio je i projekte koji su realizirani u mnogim župama Vrhbosanske nadbiskupije tijekom održavanja prethodne akcije 2016. godine. S mladima je razgovarao o potencijalnim aktivnostima koje bi se mogle realizirati zajedničkim 72-satnim djelovanjem mladih u Mostaru krajem rujna, u vrijeme održavanja akcije.

Posebno nam je drago što je ovaj projekt predstavljen mladima Mostarske biskupije te se iskreno radujemo budućim aktivnostima u suradnji s ovom župom, počevši od pete volonterske akcije 72 sata bez kompromisa, a prve na jugu naše države.

Ovim putem zahvaljujemo se župniku, kapelanu i mladima Župe svetog Ivana Apostola i Evanđelista na pozivu za održavanje radionice te srdačnoj dobrodošlici i gostoprimstvu.

Valentina Gluvić 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE