Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Beskompromisno i za izbjeglice

Izbjeglice 72 sata bez kompromisaProjektni tim Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. zadužen za veliku volontersku akciju 72 sata bez kompromisa uvidio je i važnost rada s izbjeglicama u Bosni i Hercegovini. Na tragu toga, jedna skupina volontera u Sarajevu, tijekom trajanja akcije – od 28. do 30. rujna, dio svog beskompromisnog vremena provodit će i u pomaganju osobama koje rade s izbjeglicama, ali i samim izbjeglicama.

Tako će NCM-ovi volonteri, u suradnji s inozemnom organizacijom Aid Brigade, pripremati hranu za 300 izbjeglica, vršiti distribuciju iste te pomoći u pranju suđa nakon kuhanja.
Uz to, u trgovačkim centrima za njih će se prikupljati namirnice, a u nedjelju će biti upriličena podjela kolača koje će volonteri sami za njih pripremati.

Na ovaj način Centar za mlade Ivan Pavao II. će zajedno sa svojim volonterima još jednom pokazati spremnost odgovora i suočavanja s izazovima današnjice koji su stvarnost i ne događaju se nekomu drugomu. Stanovnici BiH osobito bi trebali imati sluha za ovakve aktivnosti, jer ne tako davno oni su bili ti koje se nazivalo „izbjeglice“.
Podržimo i ovaj projekt u sklopu volonterske akcije 72 sata bez kompromisa!

Josipa Prskalo

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE