Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Beskompromisna pomoć iz Splita

VolonterkeizSplitaOvogodišnjoj volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa, koja se održava od 28. do 30. rujna, ponovno su se pridružili volonteri iz Splita te tako još jednom potvrdili izvrsnu povezanost između ova dva grada. Tako su svoju pomoć u Sarajevu pružile Lidija Piskač, Monika Domazet i Paula Tonković, sve volonterke i na splitskoj 72-satnoj akciji koja se ondje od 2014. održava svake godine.Tako nam je Lidija u ugodnom razgovoru otkrila neke pojedinosti koje nju vežu za iskustvo ove akcije. „Za volontersku akciju 72 sata bez kompromisa čula sam upravo u BiH kada sam bila na specijalizaciji animatora. Ondje sam tako 2013. 'pokupila' tu ideju koja je potom kod nas, u organizaciji Studentskog katoličkog centra (SKAC) iz Splita, prvi put u Hrvatskoj realizirana 2014. Tada smo imali svega 250-ak volontera“, otkrila nam je Lidija.

U nastavku su nam Monika, kao ovogodišnja koordinatorica splitske akcije 72 sata bez kompromisa, koja će biti održana od 18. do 21. listopada, i Paula, otkrile kako su se već 2015. u volontersku avanturu uključili i mladih iz Zagreba i Dubrovnika. „Njima su se 2016. pridružili i Zadar i Sinj, a 2017. Osijek i Slavonski Brod. Ove godine, kada očekujemo prijave oko 2 500 volontera u akciji sudjeluje 10 gradova: Split, Zagreb, Dubrovnik, Sinj, Zadar, Suhopolje, Osijek, Metković, Slavonski Brod i Sisak. Realizirat ćemo 40 projekata, a oni na koje smo posebno ponosni su: aktivnosti u Centru za beskućnike kada, u suradnji sa srednjom frizerskom školom organiziramo besplatno šišanje i friziranje za sve korisnike (beskućnike, socijalno ugrožene osobe), angažiramo liječnike, za ženske korisnike – ginekologe, fizioterapeute, pripremamo obroke... Uz to, obilazimo staračke domove, njih nekoliko, provodimo dane sa starima te im na kraju upriličimo plesno večer što je događaj za sebe koji treba doživjeti“, istaknula je uz osmijeh Monika, na što je NCM-ova djelatnica Ivana Klačar, koja je s tri pozitivne Splićanke izgradila pravo prijateljstvo, otkrila svoje oduševljenje takvim jednim pothvatom.

„Uz to, tu je i naš rad s djecom iz Udruge za inkluziju gdje im ove godine organiziramo terapijsko jahanje, paintball i jedrenje i naravno tradicionalni humanitarni koncert za Sigurnu kuću koji se održava na Rivi“, dodala je Paula koja nam je otkrila i kako su njihova ciljana skupina volontera viši razredi srednjih škola i studenti, otprilike od 16 do 30 godina.

Ove godine volonterke iz Splita djeluju na projektu pripremanja zimnice i kolačića za Afriku.

Medijski tim

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE