Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Osnaživanje i povezivanje ruralnih područja u Europi

brisel 1Nakon nedavno održanog susreta u Bratislavi, članice mreže ProRure – za podršku ruralnom razvoju Europe – okupile su se u Bruxellesu, od 23.-27.9., na zatvaranju projekta koji je podržan od strane Europske unije u okviru programa Erasmus+.

Podsjećamo da je ProRure mreža projekt čiji cilj je izgradnja mreže katoličkih organizacija koje se bave razvojem i podrškom ruralnom razvoju Europe, kao i osnivanjem europske podružnice Svjetske fondacije kršćanskih organizacija za ruralni razvoj (FIMARC). Nakon susreta u Bratislavi, Nadbiskupijski centar za mlade Ivan Pavao II se kao novi član pridružio ovoj mreži.

brisel 2

Predstavnice Centra za mlade u ovoj mreži, Gorana Blažanović, suradnica na projektu Iuvenes Fructus, te Minja Todorović, djelatnica Centra za mlade, predstavile su aktivnosti projekta za podršku mladim voćarima koji se drugu godinu zaredom implementira u Kornici.

brisel 4

Postizanje održivog ruralnog razvoja zahtijeva fokus na različita područja života i rad u ruralnim područjima, zajedno s koordiniranim akcijskim planovima s holističkim pristupom. U tom smislu, jedan od glavnih ciljeva ovog sastanka u Bruxellesu bilo je upoznavanje s članovima Europskog parlamenta i ostvarivanje dijaloga s predstavnicima različitih politika i pitanja, uglavnom usmjerenih na razvoj ruralnih sredina.

brisel 6

Ovu mrežu čine organizacije za ruralni razvoj iz sljedećih europskih zemalja: Bugarska, Rumunjska, Njemačka, Španjolska, Francuska, Italija, Slovačka, Poljska i Bosna i Hercegovina.
Prisustvo Centra za mlade u mreži za podršku ruralnom razvoju u Europi od velike je važnosti za aktivnosti koje se provode u okviru podrške mladima u ruralnim područjima, jer ovakva mreža, prije svega, omogućuje uvezivanje s drugim europskim organizacijama, a zatim i osnaživanje korisnika kao i samih projekata.

Minja Todorović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE