Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Domaljevac: Što se to radilo na akciji 72 sata bez kompromisa?

zahval za 72U nedjelju, 30. rujna za vrijeme đačke svete mise u župi sv. Ane u Domaljevcu framaši iz Domaljevca imali su dvostruko slavlje. U nastavku tekstu donosimo Vam tekst koji su nam poslali framaši iz Domaljevca:

Proslavili smo 52. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija izrekavši zahvalu za medije kroz molitvu vjernika i molitvu za novinare i izrekli zahvalu Bogu za sve dobro i lijepo što je naše bratstvo doživjelo i što smo dio svoga vremena ispravno iskoristili i odvojili za volontiranje tijekom pete po redu volonterske akcije 72 sata bez kompromisa na korist onima kojima je pomoć potrebna. Naziv našega projekta u sklopu programa pete volonterske akcije 72 sata bez kompromisa oslovili smo pod geslom Otvori srce za ljude u potrebi. Zašto baš to geslo? Zato što u sklopu programa naše Frame djeluje humanitarna sekcija pod istim nazivom.


zahval za 72 sataU projektu 72 sata bez kompromisa iz naše župe sudjelovalo 58 volontera podijeljenih u 5 skupina za vrijeme volontiranja od 27. do 30. rujna 2018.
U četvrtak i petak, 27. i 28. rujna posjetili smo Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama Angelus i dječji vrtić u Domaljevcu. U subotu, 29. rujna zavirili smo u obiteljski dom za stare i nemoćne Dobro srce u Domaljevcu, pomogli prilikom seljenja, čišćenja i drugih poslova u obiteljskoj kući jedne bake u čemu su nam pomogli i volonteri iz župnog Caritasa te nastavili aktivnosti u crkvenom dvorištu tako što smo čistili dvorište, župnu dvoranu i oblikovali prigodni pano s kojim smo popratili naše aktivnosti tijekom akcije 72 sata bez kompromisa.

Svatko je od nas pronašao razlog da se oduševi i radosno odazove na pet akciju 72 sata bez kompromisa. Prvi puta smo prihvatili poziv 29. rujna do 2. listopada 2016. i uključili smo se u 4. volontersku akciju pod geslom volontiRAJ NA ZEMLJI.

Za razliku prije dvije godine, ove godine tijekom pete akcije, udruženi s ministrantima, pojedinom djecom devetogodišnje škole i volonterima iz župnog Caritasa prihvatili smo poziv Nadbiskupijskog Centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. da sudjelujemo u akciji i ispravno iskoristimo vrijeme koje nam ga Bog daje, da ga uporabimo za promicanje potrebe volonterstva i kršćanske solidarnosti, da ljubimo vrijeme koje je toliko nalik Božjoj milosti jer sva dobra, lijepa i plemenita djela što smo ih u predanosti stavili u korist za promicanje franjevačke karizme u duhu služenja i ljubavi vode prema savršenstvu mira koji se nalazi u susretu s Bogom i bližnjem.

Frama Domaljevac

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE