Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Prijava nove generacije župnih animatora

animatori prijaveNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. jedanaestu godinu zaredom samostalno započinje s projektom Formacija animatora “Mladi za mlade”, čiji je cilj formirati skupinu mladih animatora koji će aktivno sudjelovati u životu župe, osobito u pastoralu djece i mladih. Također, mladima se kroz ovaj program želi pružiti prilika za osobni rast i otkrivanje svoga mjesta unutar zajednice te dati poticaj da razvijaju svoje vještine i talente, a sve to kroz radionice, zajedničke molitve, igru i zabavu.


Program temeljene formacije obuhvaća 5 tema:

• Animacija – Tko? Što? Zašto?

• Identitet animatora

• Mjesto i pripadnost animatora u zajednici

• Vještine/sposobnosti animatora za rad u skupini

• Duhovna dimenzija animatora.

Formaciju, na razini Vrhbosanske nadbiskupije, organiziraju i vode stariji, iskusniji animatori instruktori predvođeni ravnateljem Centra za mlade, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu (Gatačka 18), kroz četiri vikend-susreta u jednoj školskoj/akademskoj godini. Program završava sedmodnevnom specijalizacijom za vrijeme ljetnog raspusta. 
Ove godine, pored formacija u Sarajevu, održavat će se formacije i na području Posavine, u Pastoralnom centru u Odžaku, za župe kojima je ova lokacija prostorno bliža.
Poželjno je da iz jedne župe, uz podršku župnika, duhovnog asistenta, časne sestre ili vjeroučitelja, bude prijavljeno najmanje troje mladih, uzrasta od 15 do 25 godina, koji će sudjelovati u formaciji, kako bi jedni drugima bili podrška te ostvarili kvalitetnije učinke. 
Participacija za jednog sudionika po susretu iznosi 50 KM, specijalizacija 120 KM, dok ostale troškove pokriva Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. , zahvaljujući svesrdnoj pomoći dobročinitelja. Za sudionike iz Posavine troškovi participacije za formacije bit će niži, zbog drukčijih infrastrukturnih uvjeta.

Prijave mladih su otvorene do 05. studenog 2018. godine svakim radnim danom od 08 do 16 sati na broj 033/766-226 ili 063 488 875 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Kontakt osoba je Valentina Gluvić.

Animator

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE