Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Okrugli stolovi o mogućnostima zapošljavanja invalidnih osoba u BiH

okruglistoloviUdruženje roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmijeh" s partnerima Caritasom BiH i NCM "Ivan Pavao II" je okviru projekta "O.P.T.I.O.N" organizirala okrugle stolove "Socijalno poduzetništvo - svoje ograničenje pretvori u prednost".

Okrugli stolovi su održani u Mostaru prostorijama udruženja i u Sarajevu. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

U okviru ovih aktivnosti razmotrene su oblasti i načini za radni angažman osoba s invaliditetom. Predstavljena je i paralelna studija o postojećem zakonodavstvu u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini kao i istraživanje tržišta o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom u ove dvije zemlje koje su realizirane u okviru projekta.

Ove studije daju koristan pregled svih mehanizama za zapošljavanje osoba s invaliditetom te se mogu koristiti kao osnova za pokretanje priče o razvoju socijalnog poduzetništva.

Podsjećamo da je povod za organiziranje okruglih stolova uspostavljanje zajedničkog dijaloga predstavnika nevladinog sektora, državnih institucija, medija, profesionalnih udruženja, osoba sa invaliditetom, njihovih porodica i ostalih zainteresiranih strana s ciljem planiranja socijalnih i političkih promjena u oblasti zapošljavanja i socijalne integracije osoba s invaliditetom, saopćili su organizatori.

Preuzeto: klix.ba

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE